Verduurzaming

Verduurzaming

Uw woning of bedrijfspand verduurzamen? Wij bespreken graag met u wat de mogelijkheden zijn. Bij het verduurzamen denkt men vaak aan het toepassen van duurzamere installaties zoals warmtepompen of WTW. Echter, het verduurzamen gaat over het geheel. Zonder bouwkundige verduurzaming heeft de installatietechnische verduurzaming niet het gewenste effect.

Wij zijn bekend met beide vormen van verduurzamen en komen met een algeheel advies. In eerste instantie zullen wij daarbij de bouwkundige staat beoordelen en eventuele maatregelen voorstellen, pas na de bouwkundige staat beoordelen wij de huidige installaties en stellen eventuele alternatieven voor.

Bouwkundige verduurzaming

Door slechte isolatie, koudebruggen en kieren, komt kou gemakkelijk naar binnen en stroomt warmte naar buiten. Een kier van slechts enkele milimeters lijkt onschuldig en tot beperte verliezen te leiden, maar door de uitstraling tot ver in de omgeving is het effect hiervan is vele malen groter. Een met buitenlucht in verbindingstaande luchtlaag achter de isolatie kan de isolatiewaarde zelfs tenietdoen.

Doordat het verlies aan warmte door de installaties zal worden gecompenseerd, zal uw verwarmingsinstallatie harder stoken. Daarnaast is er het risico op condenatie waardoor vochtplekken en schimmel zullen ontstaan. Indien condensatie in het isolatiemateriaal ontstaat, zal dit het materiaal aantasten waardoor de isolerende werking verder afneemt.

In de zomermaanden is de omgekeerde situatie het geval, de warmte van buiten stroomt naar binnen.

Het verbeteren van isolatie en/of kierdichting is een eenmalige investering, maar verlaagt uw energiekosten blijvend. Deze lagere kosten kunnen oplopen tot enkele honderen euro’s per jaar. Met name oudere huizen en gebouwen zijn slecht geïsoleerd.

De verbeterde isolatie verhoogt eveneens het comfort: u heeft minder last van tocht en ruimtes worden gelijkmatig verwarmd.

De meeste isolatie is vrij eenvoudig aan te brengen. Werkzaamheden die wij bij bouwkundige verduurzaming zoal uitvoeren, zijn:

 • Aanbrengen kierdichting
 • Vervangen kozijnen
 • Vervangen glas
 • Plaatsen voorzetwanden
 • Aanbrengen isolerende gevelbekleding (zoals steenstrips of gevelstukwerk)
 • Aanbrengen zwevende dekvloer (i.c.m. vloerverwarming)
 • Isoleren binnenzijde dak
 • Isoleren buitenzijde dak


Installatietechnische verduurzaming

Het beter isoleren houdt in dat hier ook de ventilatie op af dient te worden gestemd. Een WTW-systeem waarbij de vers aangevoerde lucht door de afgevoerde binnenlucht wordt verwarmd, zorgt voor een duurzame wijze van ventileren.

Installaties die wij zoal ter verduurzaming aanbrengen, zijn:

 • Vloerverwarming
 • WTW-installatie
 • (Hybride) warmtepomp
 • Zonnepanelen
 • Zonneboiler
 • Hre-ketel

Meer dan alleen verduurzamen

Met alleen verduurzamen bent u nog niet geholpen. Het voordel van ons bedrijf is dat wij ook de afwerking voor u kunnen verzorgen. Die nieuwe installaties wenst u namelijk te hebben weggewerkt door bijvoorbeeld een verlaagd plafond of kastenwand. Welke vorm van afwerking u ook wenst, wij kunnen dit verzorgen. U beschikt daardoor over een verduurzaamd én mooi afgewerkt eindresultaat, alles onder één dak.

De investering

Als huiseigenaar kunt u met de Energiebespaarlening tegen een gunstig rentepercentage een lening afsluiten voor energiebesparende maatregelen. Kijk voor meer informatie over de lening, looptijden en rentepercentages op warmtefonds.nl.

In goede handen

Het kiezen van een aannemer voor uw uitbreiding doet u niet alleen op prijs, u wilt er tenslotte zeker van zijn dat het in goede handen is. Het is tenslotte nogal een investering en hangt veel van af. Klik daarom op de onderstaande knop om meer over ons te weten én bekijk de greep uit onze projecten om een beeld van ons te vormen.

Onze projecten

De greep uit onze projecten, toont u een breed scala. Wij laten u hierin niet alleen het endresultaat zien, maar van begin tot eind. Interessant voor u om te zien hoe de uitbreiding van een woning verloopt. Wellicht doet u zelfs bij het bekijken van deze projecten inspiratie op. De fotoseries laten zien waar wij toe in staat zijn om te realiseren.

Een greep uit onze verduurzamingsprojecten

Aanbouw / Renovatie & onderhoud / Verduurzaming

Renovatie + uitbreiding

n

Renovatie & onderhoud / Verduurzaming

Renovatie

n

Renovatie & onderhoud / Verduurzaming

Renovatie

Project

Heeft u een vraag of bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Laat het ons dan via dit formulier weten of neem contact met ons op via onderstaande gegevens. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

+31 (0) 182 - 23 26 56

info@hmonster.nl

Naam(Vereist)